Velkommen til nok en velvære fredag med Alexandra; «Velbehag» med fokus på bindevevet.
Har du noen gang vurdert hvor mange plager som f.eks vondter, spenninger og stivhet vi egentlig kan si er forårsaket av feilfunksjon i det fascielle systemet?
Både inaktivitet og stress kan få bindevevet til å trekke seg sammen og blir stivere, noe som til slutt «kan» medføre smerter, knuter, spenninger, hevelser i kroppen og at bevegeligheten blir dårligere.
Fascia – «bindevevet» forbinder kroppen vår og gir den form, støtte og elastisitet og er fortsatt det mest undervurderte vevet i medisinske fagkretser.
Der et tynt lag av bindevev som omgir menneskekroppen. En fascie er en hinne av mer eller mindre fast bindevev som finnes rundt muskler, grupper av muskler, blodårer, nerver etc. og som binder disse strukturene sammen.
Muskler og bindevev henger sammen i ulike baner, en bane går f.eks helt fra fotsålen, hele veien opp baksiden av kroppen, over skallen til øyenbrynene. Derfor er det hensiktsmessig å se på det som ett system, ikke bare trene leggen og øvre rygg, men jobbe med det som ett system
Timen har fokus på helsefremmende kvalitet, der vi jobber mot et balansert samspill mellom muskler og bindevev som støtte, styrke, elastisitet, gli og endringsevne. Timen kan mindre smerter, mindre stress i kropp og sinn, bidrar til lettere og friere bevegelser og økt velbehag.
Vi har bevisst tilstedeværelse inn i bevegelser/øvelser som er rolige, dynamiske, rytmisk, stimulerende til avspennende og smelt. Øvelsene bidrar til en balansert kropp gjennom økt sirkulasjon, spenningsregulering, bedre koordinasjon og bevegelighet.
I tillegg bruker vi utstyr som bla rulle, ball og stav for å påvirke det fascielle systemet. Formålet er og myke opp stramme muskler og muskelknuter.
Følelsen etterpå er den samme som om du hadde ligget på massasjebenken. Du får en tilsvarende følelse i kroppen og du kan føle deg litt mørbanket og litt øm i musklene, men følelsen etterpå er god og befriende – GODFØLELSE.
Timen er perfekt som supplement til din yoga praksis, eller til annen trening og passer både for de som er trent, og de som aldri har trent i det hele tatt.
Fredag 10 juni 2022 fra 1630 – 1800
Pris: kr 300,-
BEGRENSET antall plasser, meld deg på for å sikre deg plass ved å sende e-post til: yoga-mira-bai@hotmail.com
Bindende påmelding
Ta gjerne kontakt for ytterlige informasjon – tel 938 11 420
Hjertelig velkommen
Alexandra – Yoga Lærer & Fascial Fitness Trener®